Ange ditt sökord

Annons:

Torr runt ögonen

Hej,

Min son har känslig hud och har från tid till annan haft atopiskt eksem. På sistone har han blivit allt torrare kring ögonen. Vad kan man smörja med där? De allra flesta salvor varnar för kontakt med ögonen. Vad kan man använda runt ögonen? Dessutom är det svårare att smörja kring ögonen då det är svårt att komma åt ordentligt utan att salva kommer in ögonen.

Vänliga hälsningar
Fredrik

Hej!
Man bör vara försiktig med användande av kortison runt ögonen och du bör rådgöra med din sons läkare om detta. Ibland används de nya behandlingarna (tacrolimus eller pimecrolimus) salva vid ögonlockseksem just för att de saknar kortisonets biverkningar. De skrivs ut på recept i första hand av hudspecialister.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!