Ange ditt sökord

Annons:

Torr rödflammig hy

Hej, jag har ett problem med min hy i ansiktet och är väldigt tacksam om man kan få ett svar.
Det är så att jag är torr i ansiktet, hyn är också väldigt rödflammig kring kinder, mun och på pannan. Runt ögonen har jag däremot en vanlig färg, har haft dessa problem sedan ca 18 års ålder. Tror själv att det kan bero på att jag solat solarium 5 ggr och att man kanske fick någon bränskada invärtes eller nåt? Kan det bli så? För jag är väldigt känslig mot starksolljus och blir lätt röd och bränd om jag inte smörjer mig med solskydd. Jag smörjer mig med fenuril varje kväll innan jag lägger mig, men det verkar inte som om att det hjälper. Finns det något annat man kan göra åt saken? Tack på förhand.

Hej!
Torr hud blir lätt rödflammig, så de två symptomen kan hänga ihop. Om du solat på "vanligt" solarium är det knappast troligt att symptomen beror på det. Däremot sk "kvartslampor" var populära på 60-talet och kan ibland ha funnits kvar i gömmorna, med dem kan man bränna sig illa och de innehåller också kortvågiga skadliga strålar på ett annat sätt än dagens solarier. Om du har en känslig hud som lätt blir bränd, bör du ju undvika Ultraviolett ljus så mycket som möjligt.
Fenuril innehåller karbamid som binder fukt, men många kan bli irriterade i huden och särskilt i den känsliga ansiktshuden. Byt till något annat mjukgörande preparat av de receptfria på Apoteket! Om inte det fungerar får du söka läkarhjälp för bedömning vad detta kan bero på.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!