Ange ditt sökord

Annons:

Torr rödflammig hy

Hej, jag har ett problem med min hy i ansiktet och är väldigt tacksam om man kan få ett svar.
Det är så att jag är torr i ansiktet, hyn är också väldigt rödflammig kring kinder, mun och på pannan. Runt ögonen har jag däremot en vanlig färg, har haft dessa problem sedan ca 18 års ålder. Tror själv att det kan bero på att jag solat solarium 5 ggr och att man kanske fick någon bränskada invärtes eller nåt? Kan det bli så? För jag är väldigt känslig mot starksolljus och blir lätt röd och bränd om jag inte smörjer mig med solskydd. Jag smörjer mig med fenuril varje kväll innan jag lägger mig, men det verkar inte som om att det hjälper. Finns det något annat man kan göra åt saken? Tack på förhand.

Hej!
Torr hud blir lätt rödflammig, så de två symptomen kan hänga ihop. Om du solat på "vanligt" solarium är det knappast troligt att symptomen beror på det. Däremot sk "kvartslampor" var populära på 60-talet och kan ibland ha funnits kvar i gömmorna, med dem kan man bränna sig illa och de innehåller också kortvågiga skadliga strålar på ett annat sätt än dagens solarier. Om du har en känslig hud som lätt blir bränd, bör du ju undvika Ultraviolett ljus så mycket som möjligt.
Fenuril innehåller karbamid som binder fukt, men många kan bli irriterade i huden och särskilt i den känsliga ansiktshuden. Byt till något annat mjukgörande preparat av de receptfria på Apoteket! Om inte det fungerar får du söka läkarhjälp för bedömning vad detta kan bero på.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: