Ange ditt sökord

Annons:

Torr ,röd hy

Hej Ylva.
Jag har och har haft torra fläckar i ansiktet under en lång tid,framförallt på kinderna under ögonen.Detta har jag använt alla möjliga feta salvor för och det har hjälpt ganska bra.Nu har jag dock ytterligare problem i form av att ögonlocken blir väldigt röda ibland med både torrhet och klåda + att jag fått en röd torr fläck på näsryggen som fjällar och kliar
Jag var hos en läkare som skrev ut Dactacort till mig , jag tycker inte att detta hjälper mer än att det lindrar ibland.
Ibland när jag smort ögonlocken med ett tunt lager så blir det nästan sår som svider.
Har du ngt förslag på vad jag kan göra åt detta ?

Svar till signaturen Känslig hy.
En vanlig orsak till torr hud och klåda runt ögonen är atopiskt eksem. Hos vuxna kan detta vara det enda kvarvarande symtomet på böjveckseksem. Hydrokortison i krämform och vanlig mjukgörande kräm är de behandlingsalternativ som finns. Ibland kan just Daktacort reta och då kan man pröva vanlig hydrokortisonkräm eller svag (0,5% hudrocortison ) ögonsalva.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 oktober, 2001 Publicerad: 25 oktober, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: