Ange ditt sökord

Annons:

Torr och röd på hakan

Jag har i ca 6 månader varit torr och röd/brun på hakan. Har smörjt med alla möjliga sorters salvor men inget verkar hjälpa, vad ska jag göra? Efter att jag har duschat och jag har smörjt in mig så ser det inte torrt ut mest rött och irriterat men efter någon timme börjar det som fjälla lite på hakan. Har varit väldigt torr på kroppen också men köpte caress och det blev relativt bra. Min hårbotten kliar med jämna mellanrum och mina fothälar sprickar. Känns som om mer eller mindre hela kroppen är torr, vad kan detta bero på?

Det låter som eksem, eftersom det även sitter i hårbotten så kan seborroiskt eksem vara troligt men det kan man inte säga säkert utan att ha sett dig. Du kan själv pröva mild kortisonsalva/kräm tex cortimyk/daktacort, på hakan under en vecka. Huden på kroppen passar bra att smörja in med Caress, eller tex Propyless om du vill ha en lite tunnare beredning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: