Ange ditt sökord

Annons:

Torr och röd på hakan

Jag har i ca 6 månader varit torr och röd/brun på hakan. Har smörjt med alla möjliga sorters salvor men inget verkar hjälpa, vad ska jag göra? Efter att jag har duschat och jag har smörjt in mig så ser det inte torrt ut mest rött och irriterat men efter någon timme börjar det som fjälla lite på hakan. Har varit väldigt torr på kroppen också men köpte caress och det blev relativt bra. Min hårbotten kliar med jämna mellanrum och mina fothälar sprickar. Känns som om mer eller mindre hela kroppen är torr, vad kan detta bero på?

Det låter som eksem, eftersom det även sitter i hårbotten så kan seborroiskt eksem vara troligt men det kan man inte säga säkert utan att ha sett dig. Du kan själv pröva mild kortisonsalva/kräm tex cortimyk/daktacort, på hakan under en vecka. Huden på kroppen passar bra att smörja in med Caress, eller tex Propyless om du vill ha en lite tunnare beredning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!