Ange ditt sökord

Annons:

Torr och ibland varig hud

Hej,

har haft problem med eksem/hudutslag i armhålorna ett tag nu. Det började som en liten fläck i höger armhåla. Denna kliade och blev snart varig. Nu (ett par månader senare) varar den inte längre, men har blivit större (cirka 3-4 cm i diameter) och röd. Den kliar bara lite nu. Nyligen har en liknande fläck uppkommit i vänster armhåla. Den är cirka 0,5 cm i diameter, varig, kliar och i den finns en vit prick som verkar vara på väg att försvinna. Vad tror ni att detta kan vara?

Har även haft problem med akne (mer eller mindre borta), känslig hårbotten och torr hud i allmänhet.

Tack på förhand!

Hej! Det du beskriver låter i första hand som eksem. Det kan vara mjälleksem eftersom du också har problem med hårbotten. Om inte receptfri hydrokortisonkräm i ca en vecka, hjälper, får du söka läkare (om det inte går över av sig själv förstås) för diagnos och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: