Ange ditt sökord

Annons:

Torr mustasch

Hej.

Jag har en fråga ang. min pojkväns hårbotten och mustasch/skägg.

Det ser ut som mjäll i hårbotten men när han använder mjällschampo så blir det bara värre och ser för jäkligt ut. Det ramlar hud från hans huvud i massor.
Är det så att det alltid är så i början när man använder mjällschampo? Eller är det en olja han eg. behöver?

Likaså är han röd och fjällar från ögonbryn, mustasch och skägg.
Vad ska han göra åt det?

Han har ett eksem på benet som han haft i all evighet och som inte går bort. Han har varit hos läkare och fått salva men den hjälpte inte fullt ut även om den förbättrade.

Under sommaren jobbade vi utomlands i solen och då blev det bättre.

Tacksam för svar.

Din pojkvän har seborroiskt eksem på den beskrivning du ger. Om man har kraftig fjällning i hårbotten bör man först använda 3% salicylsyreolja flera gånger som avfjällande. Därefter kan man övergå till mjällschampoo såsom Ketozon eller Fungoral. Vid rodnad i ansiktet kan man använda ex Cortimyk kräm eller vanlig hydrokortisonkräm. Läs tidigare frågor och svar om seborroiskt eksem. Jag kan inte säga vad det är för utslag på benet och därför inte ge några råd om behandling av det.
Seborroiskt eksem blir oftast bättre av sol.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 oktober, 2003 Publicerad: 25 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: