Ange ditt sökord

Annons:

Torr i hårbotten och öron

Har sen i våras haft broblem med klåda i hårbotten och öron, eksem på ena ögonlocket, baksidan av benen och på ovansidan av händerna. Har använt hydrokortisonkräm på ben och händer och då har det försvunnit tillfälligt men kommer sen tillbaka. I öronen verkar det alldeles torrt och det bildas som mjäll på hårbotten. Vad kan jag göra för att bli av med mina bekymmer? Jag är 45 år och har inte tidigare haft den här typen av problem.
/Krister.

Dina symtom kan tyda på psoriasis som ofta ger fjällning i hårbotten, i hörselgångar, händer och även utslag på benen. Ett annat alternativ är seborroiskt eksem men det brukar ej ge utslag på händer och ben. Psoriasis lämpar sig inte för egenvård då man bör ha en klar diagnos innan man påbörjar behandling. Alla läkemedel mot psoriasis är receptbelagda utom sol och salta bad!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: