Ange ditt sökord

Annons:

Torr hy hos barn

Hej!
Jag har en son som är tio månader och han har så kallad känslig hy med eksem. Bvc-läkaren har ordinerat kortison 1% och mjukgörande.
Vi har provat hydrokortison, mildison, miniderm och lokobase.
Saken är den att vi tycker att det bara hjälper tillfälligt. När vi slutar med kortison och följer upp med mjukgörande är det bra några dagar för att sen bli irriterat igen.

Han har inget i "vecken" utan är knottrig (som små blåsor) och röd på ben och armar och småknottrig och "skör-irriterad på mage och rygg. Ser ut som olika typer av besvär!? Inget på händerna, fötterna, ansiktet eller huvudet.

Felbehandlar vi? Kan det bero på allergi? Kan man vänja huden med kortison om man använder den för ofta? Kan så vara fallet, att han blivit "immun"? Kan vi då behöva en starkare sort kortison?

Min son kliar sig inte och verkar inte vara besvärad alls som tur är. Vi smörjer med mjukgörande ca 2-4 gånger om dagen. Har varvat kortison och mjukgörande sen i juni.

Tack på förhand!

MVH Karolina

Hej!
Det du beskriver är sannolikt ett atopiskt eksem. Det är olika hur mycket klådbesvär man märker hos små barn med eksem. Behandlingen är salvor och krämer. Om det kommer tillbaka väldigt fort, kanske det behövs en kort period av en något starkare salva.
Det viktigaste är iallafall att få en riktig diagnos så att ni vet vad er pojke har och hur man ska se på det. Ni behöver alltså få en remiss till hudspecialist.
F

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!