Ange ditt sökord

Annons:

Torr hy ,fet hy och finnar

Hejsan! Jag är en 16-årig kille som har en del frågor om min hud. I min panna är huden mycket fet, kan det bero på min lugg? Dessutom har jag en del finnar i pannan, rätt stora ibland, varkulor, inte så kul, kan de bero på min feta hy? DEssutom har jag skägg, vilket alla män har. Jag tror att jag har en ganska känslig hud. När jag rakar mej(med rakmaskin, får jag alltid finnar runt munnen. Det beror nog på bakterierna som jag far runt med rakmaskinen. Jag använder därför tea tree oil tvål, vilket är bakteriedödande, och ett tea tree-stick jag punktbehandlar mina finnar. Det hjälper bra,oftast ia lla fall. Av dessa medel blir jag också torr av, utom i pannan då. Jag smörjer alltid in mej med HTH efter rengöring. Funkar rätt bra. Jag märker att min hud mår inte särskilt bar av detta(allt jag nämnt hittills). Ena stunden är den torr, ena fet, och det gäller också resten av ansiktet. Kan jag du nu hjälpa mej,i alla fall ge mej en del råd? Sammanfattning: Jag vill bli av med finnarna, få en fin och jämn hy, utan torr eller fet hy. Jag vill påpeka att jag inte har särskilt mycket finnar, men vill bli av med dem ändå. Jag vore mycket tacksam för svar…

Mvh /Kille med problem hud

Svar till signaturen Magnus
Omväxlande torr och fet hy är mycket vanligt i tonåren och de flesta har också litet finnar. Pröva lokalbehandling med bensylperoxid som är receptfritt. Om detta inte ger tillräcklig effekt är lokal Avitaminsyra (Aberela) ett bra alternativ som dock är receptbelagt. I övrigt bör man tvätta ansiktet med vatten och en mild tvål och gärna använda en fuktkräm då medel mot acne alla är litet uttorkande.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 juli, 2002 Publicerad: 25 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: