Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud/rodnad/svullnad runt ögonen

Jag undrar vad jag ska göra åt mina mycket svullna och torra områden på och runt ögonen?
Jag får rodnad och svullnad på ögonlocken samt runt ögat. Ibland uppträder små argt röda fläckar (svullnader) i området under ögat.
Huden är mycket torr och svullen och detta gör att jag ser väldigt trött och sliten ut.
Finns det något bra man kan smörja med?
När jag använder min vanliga nattkräm där så svider det jättemycket (så jag undviker detta)

Hej!
Det låter som ögonlockseksem. I stora undersökningar av orsakerna till ögonlockseksem, finns flera bakomliggande diagnoser. Vanligast är atopiskt eksem, kontaktallergi, mjälleksem, och tyvärr även ganska vanligt att man inte hittar nån bakomliggande orsak. Eftersom du märkt ett samband med en kräm, bör undersöka och utreda kontaktallergi. Detta görs vid hudklinik, så be din husläkare om en remiss! Tills vidare kan man under en kort period (en vecka) använda recepfritt hydrokortison, även runt ögonen.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: