Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud/rodnad/svullnad runt ögonen

Jag undrar vad jag ska göra åt mina mycket svullna och torra områden på och runt ögonen?
Jag får rodnad och svullnad på ögonlocken samt runt ögat. Ibland uppträder små argt röda fläckar (svullnader) i området under ögat.
Huden är mycket torr och svullen och detta gör att jag ser väldigt trött och sliten ut.
Finns det något bra man kan smörja med?
När jag använder min vanliga nattkräm där så svider det jättemycket (så jag undviker detta)

Hej!
Det låter som ögonlockseksem. I stora undersökningar av orsakerna till ögonlockseksem, finns flera bakomliggande diagnoser. Vanligast är atopiskt eksem, kontaktallergi, mjälleksem, och tyvärr även ganska vanligt att man inte hittar nån bakomliggande orsak. Eftersom du märkt ett samband med en kräm, bör undersöka och utreda kontaktallergi. Detta görs vid hudklinik, så be din husläkare om en remiss! Tills vidare kan man under en kort period (en vecka) använda recepfritt hydrokortison, även runt ögonen.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!