Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud/eksem?

Min son på 7.5 mdr har sedan två månader tillbaka börjat få ringar som liknar torkat saltvatten eller saltvattenskristaller på ryggen och på sidorna. Det började med ett lite ett “kristall” men har nu spridit sig mest över hela ryggen som flera kristaller mer eller mindre sammanhängande. Huden verkar inte speciellt torr, men sträv – som sandpapper. Jag har under tiden forsökt smörja med Decubal uten effekt, har kört med Locobase Repair sista tre veckorna. Huden blir lite bättre just for stunden, men jag får smörja minst två x dgl. På bvc får jag inget svar eller hjälp “vi vet inte”, eller “at det kommer nog försvinna” – hudproblemet verkar inte vara mycket besvärlig men han kliar sig då och då på dessa områden. Han har det också lite bakom öronen. Jag vill gärna veta vad det är och om det går att göra nånting åt. Mycket tacksam för svar.

Hudbesvär hos små barn kan bero på många olika orsaker, men det är vanligast att det är någon form av eksem. Det är svårt att utifrån Din beskrivning säga vad det kan vara. Är det rött, torrt med klåda stämmer det bäst med eksemartade besvär. Jag skulle pröva förutom med Dina mjukgörande krämer med en svag kortisonkräm som Uniderm eller Mildison att smörja 1 gång/dag under 1-2 veckor för att se ifall det inte blir bättre. Skulle Du inte märka någon effekt alls, är det bäst att en barn- eller hudläkare tittar på sonen.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: