Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud/eksem?

Min son på 7.5 mdr har sedan två månader tillbaka börjat få ringar som liknar torkat saltvatten eller saltvattenskristaller på ryggen och på sidorna. Det började med ett lite ett "kristall" men har nu spridit sig mest över hela ryggen som flera kristaller mer eller mindre sammanhängande. Huden verkar inte speciellt torr, men sträv - som sandpapper. Jag har under tiden forsökt smörja med Decubal uten effekt, har kört med Locobase Repair sista tre veckorna. Huden blir lite bättre just for stunden, men jag får smörja minst två x dgl. På bvc får jag inget svar eller hjälp "vi vet inte", eller "at det kommer nog försvinna" - hudproblemet verkar inte vara mycket besvärlig men han kliar sig då och då på dessa områden. Han har det också lite bakom öronen. Jag vill gärna veta vad det är och om det går att göra nånting åt. Mycket tacksam för svar.

Hudbesvär hos små barn kan bero på många olika orsaker, men det är vanligast att det är någon form av eksem. Det är svårt att utifrån Din beskrivning säga vad det kan vara. Är det rött, torrt med klåda stämmer det bäst med eksemartade besvär. Jag skulle pröva förutom med Dina mjukgörande krämer med en svag kortisonkräm som Uniderm eller Mildison att smörja 1 gång/dag under 1-2 veckor för att se ifall det inte blir bättre. Skulle Du inte märka någon effekt alls, är det bäst att en barn- eller hudläkare tittar på sonen.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!