Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud

Hej!
Jag har under alla mina år lidigt av väldigt torr hud, använder kortison i dagsläget. Det visar sig mest vid nässidorna, överläppen och i ögonbrynen. Huden liksom bara flagnar, kan ta med pinsett och få loss stora bitar. Kan detta vara något psoriasis liknande eller vad kan det vara? Jag har provat allt för många salvor nu men bara kortison hjälper.

Har Du alltid haft torr hud och eksembesvär "hela livet" låter det som en variant av atopiskt eksem (eller det man kallar för böjveckseksem). Sitter besvären gärna i ögonbryn och runt näsan i de lite "feta hudområdena" i ansiktet, kan det vara lite inslag av mjälleksem (seborroiskt eksem). Har Du även besvär med klåda och lite mjäll i hårbotten bör Du pröva ett mjällschampo modell Fungoral eller Ketoson för håret+ansiktet 1-2 gånger i vecka. Till håret använder Du det enligt förpackningen. Till ansiktet fuktar Du huden, gnuggar in schampot och låter verka i ca 3 minuter för att sen skölja bort det. Använd det 2 gånger i veckan. Kombinera gärna med en lite fetare kräm som Repair och vid behov en svag kortisonkräm som Cortimyk eller Daktacort.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!