Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud vid graviditet

Hej!
Jag är gravid i v28 och har fått väldigt torr hud, vilket aldrig har hänt tidigare i mitt liv. Värst på höfterna och benen, men även ryggen, överarmarna och händerna. Måste smörja in mig varje morgon, men trots det skaver kläderna plågsamt på eftermiddagen. Kan detta bero på någon brist av något slag? Sköldkörteln? Eller ska jag bara fortsätta smörja in mig?

Hej!
Huden förändras ofta under graviditeten, och torr hud brukar inte vara första sympomet på sköldkörtelrubbning. Årstiden och hormonförändringar kan nog vara mer troliga förklaringar i ditt fall. Om du har andra symptom såsom trötthet, heshet, torrt och risigt hår och viktuppgång (men det är ju svårt att bedöma just nu förstås!), så är det symptom som bör leda till kontroll av sköldkörtelns funktion. Tills vidare bör du smörja mer än vanligt och om det inte hjälper, ta upp saken med MVC till att börja med för hänvisning till rätt läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 december, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!