Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud under brösten

Jag har nu ett par månader haft problem med att huden på undersidan av brösten och en fläck på magen är extremt torr ("krokodilhud") och flagar. Hudkräm hjälper tillfälligt, men inte mer. Kan det vara svamp?

Hej!
Ibland kan eksem i hudveck, försämras av de jästsvampar som alltid finns i hudveck. Det kan hjälpa att behandla med kortisonkräm som har tillsats mot jästsvamp, tex cortimyk/daktacort. Finns receptfritt på Apoteket. Om 1-2 veckors behandling med dessa inte hjälper, bör du kontakta husläkare för diagnos och/ eller remiss till hudklinik.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!