Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud som verkar sprida sig

Hej!
Mitt ansikte har alltid behandlats på samma sätt, dvs rengöring och mjukgörande en gång om dagen. Nu, helt plötsligt, har min hud kring näsan blivit torr, lite röd och irriterad, men det kliar inte. Jag har börjat använda en kräm som heter Karbasal (innehåller karbamid). Den verkar inte ta bort mina "utslag". Faktum är att det torra området sprider sig lite. Jag vet inte riktigt vad jag ska använda mig av nu...

Hudbesvär i ansiktet är vanligt och ibland kan det bero på att man inte tål de krämer man använder, eller ibland på att man tvättar ansiktet med för mycket uttorkande ansiktsvatten/tvålar. Karbasal och Fenuril är samma sak, dvs två mjukgörande krämer som förutom fett+vatten, innehåller både karbamid och koksalt (natriumklorid) som fuktighetsbevarande ämnen. En del personer kan få besvär av dessa, både i form av klåda och irritation. Lägg krämen åt sidan ett tag och pröva nån annan mjukgörare, antingen i form av Caress eller Propyless. Om Du tror att de fuktighetsgivande ämnena bara irriterar, ska Du i stället använda en "rent fet kräm" som t.ex Essexkräm (ej så fet) eller en fetare som Repair eller Ceridal (alla kan köpas på Apoteket). Skulle inte detta hjälpa kan Du ha hjälp av en svag kortisonkräm modell Uniderm/Hydrokortison.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!