Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud runt ögon/ögonbryn

Jag är 34 år och har en rodnad väldigt nära under/vid sidan av vänstra ögat, som kommer och går, samt "mjäll"/flagnande hud mellan samt under ögonbrynen (d.v.s. i själva "ögonbrynshåret"). Ögonrodnaden har de senaste två-tre månaderna blivit större, ca 4*3 cm, och verkar inte gå tillbaka som den alltid gjort förut, snarare tvärtom. Jag har testat hydrokortison, samt ibland Idomin-salva, som känns lite lagom fet och lindrande.

Behandling som ofta verkar rekommenderas från er sida är just hydrokortison. Dock skall detta enligt instruktioner på förpackningen inte användas runt ögonen...

Hur ska jag behandla mina problem?

Till saken hör att 1) jag bor sedan 7 månader tillbaka i ett väldigt torrt klimat, men 2) jag har alltid haft (och har fortfarande) mycket/ganska fet hy, utan att för den delen haft några större acne- eller liknande problem.

Tack på förhand!

Hej!
Vissa lindriga ögonlockseksem är tillfälliga och går över med egenbehandling med mild kortison. I sådana enstaka behandlingsperioder om kanske en vecka och därefter inga fler besvär, behöver man inte bekymra sig om kortisonbiverkningar kring ögonen. Om eksemet däremot blir långdraget och inte svarar på behandling, så bör man gå till nästa steg som är söka läkare och ev få remiss till hudläkare. Kontaktallergi mot smink, salvor etc är en ganska vanlig orsak till eksem i ansiktet , detta kan utredas med sk lapptest som görs hos hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!