Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud runt ögon/ögonbryn

Jag är 34 år och har en rodnad väldigt nära under/vid sidan av vänstra ögat, som kommer och går, samt “mjäll”/flagnande hud mellan samt under ögonbrynen (d.v.s. i själva “ögonbrynshåret”). Ögonrodnaden har de senaste två-tre månaderna blivit större, ca 4*3 cm, och verkar inte gå tillbaka som den alltid gjort förut, snarare tvärtom. Jag har testat hydrokortison, samt ibland Idomin-salva, som känns lite lagom fet och lindrande.

Behandling som ofta verkar rekommenderas från er sida är just hydrokortison. Dock skall detta enligt instruktioner på förpackningen inte användas runt ögonen…

Hur ska jag behandla mina problem?

Till saken hör att 1) jag bor sedan 7 månader tillbaka i ett väldigt torrt klimat, men 2) jag har alltid haft (och har fortfarande) mycket/ganska fet hy, utan att för den delen haft några större acne- eller liknande problem.

Tack på förhand!

Hej!
Vissa lindriga ögonlockseksem är tillfälliga och går över med egenbehandling med mild kortison. I sådana enstaka behandlingsperioder om kanske en vecka och därefter inga fler besvär, behöver man inte bekymra sig om kortisonbiverkningar kring ögonen. Om eksemet däremot blir långdraget och inte svarar på behandling, så bör man gå till nästa steg som är söka läkare och ev få remiss till hudläkare. Kontaktallergi mot smink, salvor etc är en ganska vanlig orsak till eksem i ansiktet , detta kan utredas med sk lapptest som görs hos hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: