Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud på skallen

Hej,

jag har under den senaste tiden uppmärksammat att min skalle är väldigt torr. Det flagnar hela tiden. Till en början trodde jag att det var mjäll, men jag tror att det av ren torka. Jag har nog haft det ganska länge (10 år) vad jag kan komma ihåg. Jag har också börjat se små ärr lite här o där under håret som är ganska tjockt (håret). Jag har inte problem någon annanstans på huden. Kan jag göra något?

Tack på förhand.
Med vänliga hälsningar
/Arash

Hej!
Det är ovanligt att huden är uttorkad på huvudet, eftersom det finns rikligt av talgkörtlar vid hårstråna och eftersom håret skyddar mot uttorkning. Ofta är flagande ett tecken på mjälleksem, som kan behandlas med mjällschampo i lindrigare fall. Vid svårare besvär kan man pröva kortisonlösning, skrivs ut av läkare. OM du tidigare har tvättat håret väldigt ofta, fönat, använt mycket produkter i håret etc så kan förstås uttorkning bero på det. Det märker du genom att minska på uttorkningen, tex tvätta håret lite mer sällan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: