Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud på skallen

Hej,

jag har under den senaste tiden uppmärksammat att min skalle är väldigt torr. Det flagnar hela tiden. Till en början trodde jag att det var mjäll, men jag tror att det av ren torka. Jag har nog haft det ganska länge (10 år) vad jag kan komma ihåg. Jag har också börjat se små ärr lite här o där under håret som är ganska tjockt (håret). Jag har inte problem någon annanstans på huden. Kan jag göra något?

Tack på förhand.
Med vänliga hälsningar
/Arash

Hej!
Det är ovanligt att huden är uttorkad på huvudet, eftersom det finns rikligt av talgkörtlar vid hårstråna och eftersom håret skyddar mot uttorkning. Ofta är flagande ett tecken på mjälleksem, som kan behandlas med mjällschampo i lindrigare fall. Vid svårare besvär kan man pröva kortisonlösning, skrivs ut av läkare. OM du tidigare har tvättat håret väldigt ofta, fönat, använt mycket produkter i håret etc så kan förstås uttorkning bero på det. Det märker du genom att minska på uttorkningen, tex tvätta håret lite mer sällan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!