Ange ditt sökord

Annons:

torr hud på ollonet

hejsan ylva

jag har problem med torr hud på ovansidan av ollonet. inte nära toppen utan den delen närmast kroppen.

i början var det ett par röda fläckar bara. ibland är huden på ollonet skrynklig/rynkig som ett pergament. ibland är det torrt och fjälligt. det händer då och då att det kliar på dom små körtlarna under ollonkanten.

nyligen: precis efter samlag blev det tydliga röda utslag igen och det var så varmt att jag trodde det var värmeutslag. utslagen försvann nästan helt morgonen därpå.

jag var hos vårdcentralen, de gissade på svampinfektion men visste inte säkert. jag köpte sen daktacort och har smort med det ett par veckor. det har inte försvunnit. ibland är det bättre, ibland sämre.

vad är det för nåt? varför försvinner det inte? hur har jag fått det? det ser inte så kul ut. om det här inte försvinner snart tycker jag det är pinsamt inför min tjej. jag läste om “balanit” och “lichens” på nätet. är det det jag har fått? vad är canoderm emulsion?

tacksam för all hjälp.

Svar till signaturen Thomas.
I samband med samlag är det rätt vanligt att mannen får röda kliande utslag på ollonet om kvinnan har en svampinfektion i underlivet. Symtomen brukar försvinna spontant inom 2 dagar.
Balanit är ett samlingsnamn för olika typer av infektion och inflammation på ollon och förhud.
Licken sclerosus är vanligt på ollon och förhud hos unga män och yttrar sig som skrynklig tunn vitaktigt glänsande hud fläckvis.
Canoderm emulsion är en mjukgörare som innehåller karbamid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 26 februari, 2002 Publicerad: 26 februari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: