Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud på lårens insidor

Jag är 17 år och har på senare tid haft väldigt torr hud längst upp på lårens insidor. Då och då flagnar huden och ramlar av. Det blir då rött på området tills huden kommer tillbaka men den flagnar bort igen. Det verkar även ha uppstått en liten hudspricka.
Förstår inte vad jag har drabbats av. Detta har pågått även under sommaren så det är inte något tillfälligt över vintern.

Är väldigt tacksam över svar och hoppas att min beskrivning är tydlig.
//MVH J

Hej!
Det låter i första hand som eksem, men kan även röra sig om en svampinfektion (kan vanligen sitta just i hudvecket i ljumsken högst upp på låret). Om inte receptfri hydrokortison under en vecka hjälper, så bör du söka läkare för provtagning och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!