Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud på 4,5 månaders bebis

Hej, jag har en 4,5 månader gammal dotter som senaste tre veckorna fått röda utslag på rygg, mage och armar. Utslagen verkar inte alls klia för hon verkar helt obesvärad av dem. Utslagen ser ut som små prickar i större upphöjda röda områden. Efter bad är huden mer irriterad. Helammar fortfarande. BVC menar att hon har torr hud, men jag tycker inte hon blir bättre av salvan vi smörjer henne med 2-3 ggr/dag (Miniderm). Vissa dagar ser hon jätte fin ut i huden, nästa dag är det mer irriterat. Har läst om alla typer av eksem, men de tycks klia vilket då dessa utslag inte gör. Hjälp vad ska jag göra!

Eksembesvär är vanligt även på småbarn. Men som Du påpekar brukar det ge torr hud, rodnad, fjällning och varierande grad av klåda. Nu under sommaren kan huden av värmen bli lite mer irriterad än normalt och det kan bli varmt under blöjkanten. När huden blir varm (t.ex efter bad) ser huden "sämre ut".
Miniderm är en medelfet kräm med mjukgörande glycerol. Passar det flesta. Ibland kan vissa tycka att den är för fet och kladdig (kan då pröva Propyless) eller att den inte är tillräckligt fet (pröva då hellre Decubal, Locobase eller Repaire från apoteket). När man badar barnet kan man gärna använda badolja i vattnet. Skulle inte detta hjälpa kan man pröva en svag kortisonkräm, t.ex Uniderm dagligen under 1-2 veckor. Skulle detta inte hjälpa bör en läkare titta till Din/Er dotter en gång till. /Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!