Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud på 10-åring

Hej. Vi bor på Cypern, jag och min son åkte hem till Sverige 5/8, i 10 dagar. Sonen hjälpte morfar att klippa gräs en dag och jag tyckte att han såg så konstig ut i ansiktet på ena kinden på kvällen - röd och narig och torr. Efter några dagar var det lika över hela ansiktet, väldigt torr. Efter 24 år så skall jag flytta hem i oktober och är nu orolig för detta. När vi kom tillbaka hit så gick det över, här på Cypern är det mycket högre luftfuktighet, var det någon form av allergi? Hur kan jag förbereda hem flytten? Tacksam för svar.

Hej!
Det är tyvärr omöjligt att säga vad din son fick på huden i ansiktet, vad som orsakade det, och om det var något som är specifikt för just Sverige. Generellt kan man säga att Cypern har ett mer gynnsamt klimat för människor med vissa hudsjukdomar, tex eksem och psoriasis, genom luftfuktighet, sol och salta bad. Däremot knappast att det svenska klimatet på något sätt skulle vara skadligt för en människa utan hudsjukdom. Det finns inga föreberedelser du behöver göra med anledning av det inträffade och knappast någon anledning att tro att din sons hud inte tål klimatet med utgångspunkt från att han haft hudproblem vid det tillfälle du beskriver.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!