Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud på 10-åring

Hej. Vi bor på Cypern, jag och min son åkte hem till Sverige 5/8, i 10 dagar. Sonen hjälpte morfar att klippa gräs en dag och jag tyckte att han såg så konstig ut i ansiktet på ena kinden på kvällen - röd och narig och torr. Efter några dagar var det lika över hela ansiktet, väldigt torr. Efter 24 år så skall jag flytta hem i oktober och är nu orolig för detta. När vi kom tillbaka hit så gick det över, här på Cypern är det mycket högre luftfuktighet, var det någon form av allergi? Hur kan jag förbereda hem flytten? Tacksam för svar.

Hej!
Det är tyvärr omöjligt att säga vad din son fick på huden i ansiktet, vad som orsakade det, och om det var något som är specifikt för just Sverige. Generellt kan man säga att Cypern har ett mer gynnsamt klimat för människor med vissa hudsjukdomar, tex eksem och psoriasis, genom luftfuktighet, sol och salta bad. Däremot knappast att det svenska klimatet på något sätt skulle vara skadligt för en människa utan hudsjukdom. Det finns inga föreberedelser du behöver göra med anledning av det inträffade och knappast någon anledning att tro att din sons hud inte tål klimatet med utgångspunkt från att han haft hudproblem vid det tillfälle du beskriver.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: