Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud och ytliga blodkärl

Hej.
Jag har ett problem, när jag var yngre hade jag väldigt torr hud, smörjade mig minst tre till fyra gånger per dag, men det hjälpte inte. Förra året fick jag komma till en specialklinik som hjälpte mig med en smörja. Jag har alltid haft ytliga blodkärl på kinderna, hur kan man få bort det? Går det att få bort?
/ tack

Detta med "rosighet" om kinderna är helt normalt, men ibland kan det bli lite för uttalat. Har Du varit/är eksembarn och använt mycket kortisonkrämer i ansiktet, kan detta ha hjälpt till och ökat på besvären. Vanliga mjukgörande krämer ger inte dessa besvär.
Sen kan rodnaden ibland vara konstant och ibland bara komma när man blir stressad eller uppjagad. Sen kan en mer uttalad ansiktsrodnad ibland förekomma vid vissa andra hudsjukdomar förutom eksem, t.ex rosacea.
Att få bort blodkärlen är inte alltid det lättaste, men den typ av behandling man ska välja beror på orsaken till besvären. Ibland använder man färgämneslaser om det är som ett nätverk av ytliga, tunna blodkärl. Jag tror det bästa är att Du diskuterar detta med Din läkare nästa gång Du kommer tillbaka för kontroll. / Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!