Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud och ytliga blodkärl

Hej.
Jag har ett problem, när jag var yngre hade jag väldigt torr hud, smörjade mig minst tre till fyra gånger per dag, men det hjälpte inte. Förra året fick jag komma till en specialklinik som hjälpte mig med en smörja. Jag har alltid haft ytliga blodkärl på kinderna, hur kan man få bort det? Går det att få bort?
/ tack

Detta med "rosighet" om kinderna är helt normalt, men ibland kan det bli lite för uttalat. Har Du varit/är eksembarn och använt mycket kortisonkrämer i ansiktet, kan detta ha hjälpt till och ökat på besvären. Vanliga mjukgörande krämer ger inte dessa besvär.
Sen kan rodnaden ibland vara konstant och ibland bara komma när man blir stressad eller uppjagad. Sen kan en mer uttalad ansiktsrodnad ibland förekomma vid vissa andra hudsjukdomar förutom eksem, t.ex rosacea.
Att få bort blodkärlen är inte alltid det lättaste, men den typ av behandling man ska välja beror på orsaken till besvären. Ibland använder man färgämneslaser om det är som ett nätverk av ytliga, tunna blodkärl. Jag tror det bästa är att Du diskuterar detta med Din läkare nästa gång Du kommer tillbaka för kontroll. / Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: