Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud och utslag i ansiktet

Under vintern blir jag ofta torr i ansiktet och den här gången har jag även fått utslag på kinderna. Utslagen är mest röda men även hudfärgade. Lite irreterat ibland, men för de mesta kliar de inte. Huden är speciellt torr just där utslagen finns. Har använt mjukgörande kräm men det tycks inte fungera. Vad kan det vara och vad kan jag göra åt saken?

Ibland blir huden så torr att man får ett eksem. Då måste man använda hydrokortisonkräm under en vecka växelvis med mjukgörande. Smörj mjukgörande 2 gånger om dagen och även hydrokortisonkräm 2 ggr dagligen men inte samtidigt som mjukgörande. Om det är kallt ute bör man inte smörja in huden innan man går ut men däremot skydda huden med halsduk eller liknande mot kylan.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!