Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud och sprickor i huden

Jag har under ett års tid haft problem med att det kliar fasligt mycket över hela mina ben (året runt oavsett temperatur). När jag gick till läkaren i höstas så fick jag utskrivet Propyless för att jag hade torr hud. Denna krämen gav inget resultat alls. Då fick jag istället kanoderm, men denna har inte heller gett resultat. Nu i januari månad flyttade sig även "kliandet" till magen och ryggen + armarna. Nu har huden på mina händer spruckit och det svider när det kommer för varmt vatten eller kräm på o händerna ser alldeles rödprickiga ut. Vad kan detta vara?
Jag hade böjveckseksem som liten.
Tacksam för hjälp.
Mvh fanny.

Hej!
Det är en viktig ledtråd att du hade eksem som liten. Då är det sannolikt så, att din hud har lätt att bli torr och kliig, är "känslig" helt enkelt. Att smörja med mjukgörande är ett bra sätt att förebygga att det blir så kliigt att du börjar riva. Men när det redan är eksem, som det låter på beskrivningen, då behövs det antagligen någon kortisonkräm för att få bort symptomen. Hydrokortison är milt och kan köpas utan recept. Pröva det morgon o kväll i en vecka, + mjukgörare. om det ändå inte fungerar bör du söka läkare för att få mer behandling.
F

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!