Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud och sprickor i huden

Jag har under ett års tid haft problem med att det kliar fasligt mycket över hela mina ben (året runt oavsett temperatur). När jag gick till läkaren i höstas så fick jag utskrivet Propyless för att jag hade torr hud. Denna krämen gav inget resultat alls. Då fick jag istället kanoderm, men denna har inte heller gett resultat. Nu i januari månad flyttade sig även “kliandet” till magen och ryggen + armarna. Nu har huden på mina händer spruckit och det svider när det kommer för varmt vatten eller kräm på o händerna ser alldeles rödprickiga ut. Vad kan detta vara?
Jag hade böjveckseksem som liten.
Tacksam för hjälp.
Mvh fanny.

Hej!
Det är en viktig ledtråd att du hade eksem som liten. Då är det sannolikt så, att din hud har lätt att bli torr och kliig, är "känslig" helt enkelt. Att smörja med mjukgörande är ett bra sätt att förebygga att det blir så kliigt att du börjar riva. Men när det redan är eksem, som det låter på beskrivningen, då behövs det antagligen någon kortisonkräm för att få bort symptomen. Hydrokortison är milt och kan köpas utan recept. Pröva det morgon o kväll i en vecka, + mjukgörare. om det ändå inte fungerar bör du söka läkare för att få mer behandling.
F

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: