Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud och hårbotten

Min snart 7-åriga dotter har sedan hon var liten baby extremt torr hud över hela kroppen men fr a i hårbotten, på smalbenen och överarmarna/axlarna. Har varit till husläkaren som sagt att det är bara att smörja, smörja och smörja. Ibland blir det bättre men aldrig riktigt bra. Klåda har hon nästan ingen.
Vad kan detta vara? Allergi? Ichtyos? Och fr a ; VAD kan jag göra? Fick tips om att ge henne fiskleverolja. Kan det vara bra?
T

Hej!
Ichtyos (sk fiskfjällssjuka) är inte så ovanligt, och behandlas just som du beskriver med ständig tillförsel av mjukgörande. Atopiskt eksem kan också yttra sig som torr hud, men den brukar ju klia då. Olika oljor har beskrivits kunna göra huden bättre vid eksem, men knappast om det är ichtyos. Det låter som att du behöver träffa en hudspecialist igen för att få en diagnos om möjligt, inte minst för att kunna förklara för din flicka och motivera varför hon behöver smörja så mycket.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!