Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud och eksem

Jag har haft eksem sen jag var liten, mest på halsen och i armvecken. När jag var 3-12 år hade jag mycket eksem sen avtog det och jag behövde kanske bara smörja en gång varannan dag. Men nu har det kommit tillbaka och det hjälper inte med salvorna längre. Jag har också blivit jättetorr i ansiktet. Där hjälper det inte heller med salva. Varför? Vad ska jag göra åt det?

Hej!
Det låter mest som atopiskt eksem. Atopiskt eksem blir ofta bättre framåt tonåren, men man har ofta kvar en torr och känslig hud. Sen kan eksemet bryta ut igen, då kan det ofta sitta på andra platser på huden än när man var liten. Tex ansikte och händer är vanliga lokalisationer för eksemet hos en vuxen. Ibland har man också allergiska symptom från slemhinnor och luftvägar, tex hösnuva och astma, "pollenallergi".
Du behöver smörja med mjukgörande kräm samt få recept på i första hand kortisonsalvor eller -krämer. Kontakta husläkaren, eventuellt för remiss till hudläkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!