Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud och eksem runt ögonen

Hej!

Jag är en tjej på 24 år som för tillfället är ute och reser i Tibet och övriga Kina. Jag skulle behöva råd om vilken typ av mjukgörande ögonkräm jag kan köpa, då jag har fått problem med vad jag tror är torreksem runt ögonen.

Jag har flitigt använt hatt och solkräm for att skydda mig från solen, men fick för några veckor sedan röda torreksem runt ögonen. Morgonen därpå hade huden runt ögonen svullnat och blivit ännu rödare, och svullnaden och rodnaden höll i sig i ytterligare 2 dagar. Dessa symtom har återkommit 2 gånger med några veckors mellanrum, både på hög och låg höjd.

Hemma har jag liknande problem med eksem runt ögonen under vinterhalvåret, dock har huden runt ögonen aldrig tidigare svullnat på detta sätt. När jag var yngre använt Fenuril då problemen brutit ut, men jag skulle gärna vilja ha en kräm som förebygger torrhet som man kan använda dagligen. Jag oroar mig också ibland för att huden runt ögonen ska bli rynkig i förtid då jag är så torr, och jag hade varit mycket tacksam för förslag på en fuktighetskarm som även förebygger fina linjer.

Vilken sorts ögonkräm bor jag skaffa när jag kommer hem? Vilken typ av kräm kan jag skaffa medan jag är kvar i Kina, några speciella "ingredienser" jag kan titta efter?

Vore mycket tacksam för svar, då detta problem är mycket svårt att förklara for apoteks- och varuhuspersonal här i Kina.

Mvh

Vid behandlingen av eksembesvär är det viktigt med någon mjukgörande/fuktighetsbevarande kräm. Tyvärr är det många gånger lokala varumärken som gäller. I Sverige brukar Locobase Repair fungera bra som "fetkräm" och ifall man får eksembesvär kan man gärna använda en kräm med Hydrokortison/svag kortisonkräm. Vad som finns i Kina, har jag tyvärr svårt att ge information om. Är det krämer som går att använda på barn, fungerar de säkert även bra på vuxna, även runt ögonen. Olika "föryngringskrämer" innehåller ofta olika ämnen som kan reta huden, så hoppa över dem så länge Du är i Kina och vänta tills Du är fin i eksemet.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!