Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud med utslag

Hej
Min dotter som är 1,5 år gammal är jättetorr i huden, får ofta utslag över hela kroppen och har eksem i armvecken och knävecken.
Kan det vara allergi? Vad kan jag göra för att det ska bli bättre? Har även märkt att när vi badar så blir utslagen ännu kraftigare. Har ingen aning om vad det kan vara. Hennes pappa hade själv eksem när han var liten men har nu växt bort, har allergi mot djur och astma.

Hej!
I första hand låter detta som atopiskt eksem (=böjveckseksem), dels sitter det i vecken bland annat, och dels finns ärftlighet för allergier. Vissa små barn med atopiskt eksem har någon allergi mot något ämne, tex ägg och fisk, men man kan inte säga att allergin orsakar eksemet. Man bör vara ganska sparsam med bad, och ha olja i vattnet vid badet samt smörja in hela barnets hud med mjukgörande efter bad/dusch. Själva eksemet behandlas i första hand med olika kortisonkrämer men det finns också nyare behandlingar med andra krämer som tar bort inflammation.
Små barn med atopiskt eksem har ofta nytta av att komma till hudklinik åtminstone någon gång för bedömning och "eksemskola" om principer för hudbehandling.
FN

Läs om allergi på www.clarityn.se.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: