Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud med eksem efter sommaren

I mitten av sommaren så brukar jag alltid bli jättetorr och få eksem av något slag vid hakan. Det är rött och kliar ibland, det är väldigt jobbigt för det tar mycket lång tid innan det försvinner. När jag hade solat en dag nu för ett tag sen så kom det igen, jag undrar om det har något med solen att göra eller vad det är. Jag är trött på att ha detta nu, det är inte speciellt fint heller. Vad kan det vara?

Hej!
Solutlösta utslag som försvinner inom en vecka kan vara soleksem (se dermatologens patientinformation). Om utslaget sitter i längre, bör en hudspecialist titta på det och eventuellt ta ett hudprov för att knstatera vad det rör sig om. Det finns flera hudsjukdomar som kan se ut som du beskriver.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!