Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud kring munnen

Jag har sedan ett par månader haft problem med ett munsår och torr röd hud kring munnen och ögonen. Det har korta perioder blivit bättre, för att sedan bli värre igen. Huden kliar väldigt och ibland svettas den punktvis med små gulaktiga skorpor som resultat. Läpparna blir periodvis också förhårdade innan de fjällar av. Jag har under samma period som jag haft problem med detta haft en lite illaluktande infektion i hals och näsa som inte vill ge med sig. Vad kan det vara tror du?
Är det en hudläkare jag bör kontakta för att få mer hjälp?

Tacksam för svar.

Svar till Kvinna,33
Det kan vara en hudinfektion som kallas impetigo (svinkoppor), eventuellt kanske ett atopiskt eksem i botten. Har du tidigare haft eksem i böjveck? Om hudinfektionen orsakas av betastreptokocker kan dessa också finnas i halsen. Jag föreslår att du tar kontakt med husläkare eller hudläkare, båda kan ju ta prov i halsen samt undersöka huden i ansiktet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 30 oktober, 2002 Publicerad: 30 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: