Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud kring ögonen

Hej!
Jag är en kvinna på 28 år som i vinter har fått stora problem med torr och lite "kliig" hud kring ögonen och ut mot tinningarna. Jag får torrhetsrynkor under ögonen fastän jag smörjer in mig flera gånger per dag och jag har även börjat flagna lite. Jag använder Eucerin ph5 creme för känslig hud i ansiktet. Jag skulle behöva tips på en bra kräm/salva speciellt för området kring ögonen, helst kanske inte en allt för fet kräm då jag tycker att det gör att ögonen svullnar. Jag har även lite problem med samma typ av torr hud ovanför överläppen, smörjer läpparna med lypsyl och då även på det torra hudpartiet men det hjälper bara för stunden. Jag varken röker eller snusar.

Många får ökade problem under vintern, när luften är kall och torr. Detta torkar ut huden ytterligare, och förstärker besvären. För att bryta den onda cirkeln skulle jag rekommendera att Du först använder en svag Hydrokortisonkräm från Apoteket, så att själva eksemkomponenten dämpas. Smörj 1-2 gånger dagligen i 1-2 veckor, sen underhåll 2 gånger i veckan. Sen behöver Du säkert en lite fetare kräm till kvällen modell Repair. En mindre fet kräm på dagen, och vill Du att den inte ska vara fet kanske Propyless fungerar bra. Dina besvär kommer säkert bli mycket bättre, bara vårsolen snart börjar komma.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!