Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud – klåda – allergi?

Hej!
Jag heter Niclas och är 30 år. Sedan ett par år tillbaka har jag fått väldigt torr hud på vinterhalvåret. Jag slarvar med hudlotion men även om jag använder det så kliar det framför allt på ryggen, vaderna och överarmarna när jag duschar varmt eller om jag blir varm och svettig, aldrig annars.

Jag funderar på om min allergi (pollen, pälsdjur) har “utvecklats” på något vis och har med saken att göra, eller om mitt jobb kan vara orsaken (är dataing. och har väldigt stressigt och mycket att göra sedan ungefär samma tidsperiod tillbaka som symptomen började uppstå). Det kanske är något helt annat än mina idéer ovan, vad tror du?

Mvh
Niclas

Svar till signaturen Niclas
Du är ju "atopiker" med känd allergi mot pollen och pälsdjur. Har du haft böjveckseksem som barn? Ofta kvarstår torr hud även när eksemet gått bort. Dessutom duschar många för ofta, ibland 2-3 gånger per dag och det torkar ut huden kraftigt speciellt vintertid. Smörj minst 2 ggr dagligen med Propyless eller Caress och minska ned på duschandet så kommer det säkert att bli bättre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 8 mars, 2002 Publicerad: 8 mars, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: