Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud kanske pga miljö/arbete framför dator

Hej!

Min hy har det senaste året blivit torr, plufsig och trist. Jag 26 år och har aldrig varit med om att den varit torr eller liknande förr. Sedan två år tillbaka arbetar jag intesivt framför dator på heltid och jag misstänker att det kan påverka. Hur ska jag ta hand om min hy så det inte blir obalans i den? Har läst att man ska använda kräm med UV-skydd och har någon annanstans läst att det är skadligt att dagligen använda kräm med UV-skydd. Är mycket tacksam för råd för jag blir vilsen när jag är ute och söker information på nätet.

Hej!
Torr hud kan vara övergående. Det är inte i första hand troligt att din dator påverkar hudförändringarna, däremot kan den torra inomhusluften på ett kontor göra det! Att använda UV-skydd i sin mjukgörare är dels rätt onödigt med tanke på att UVB-ljuset är starkast ca mellan 11-14, dels av ekonomiska och "tveksam-effekt!"-skäl. OM du har utvecklat en kontaktallergi mot din solfaktorkräm, så kan man testa det. Själv kan du sätta en klick av medlet på insidan av överarmen, morgon o kväll i 3 dagar. Rita gärna runt! Om det blir rött och iriterat där, kan man misstänka en kontaktallergi. Hudläkare kan sedan genomföra ett test av många olika ämnen, sk lapptest.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!