Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud kanske pga miljö/arbete framför dator

Hej!

Min hy har det senaste året blivit torr, plufsig och trist. Jag 26 år och har aldrig varit med om att den varit torr eller liknande förr. Sedan två år tillbaka arbetar jag intesivt framför dator på heltid och jag misstänker att det kan påverka. Hur ska jag ta hand om min hy så det inte blir obalans i den? Har läst att man ska använda kräm med UV-skydd och har någon annanstans läst att det är skadligt att dagligen använda kräm med UV-skydd. Är mycket tacksam för råd för jag blir vilsen när jag är ute och söker information på nätet.

Hej!
Torr hud kan vara övergående. Det är inte i första hand troligt att din dator påverkar hudförändringarna, däremot kan den torra inomhusluften på ett kontor göra det! Att använda UV-skydd i sin mjukgörare är dels rätt onödigt med tanke på att UVB-ljuset är starkast ca mellan 11-14, dels av ekonomiska och "tveksam-effekt!"-skäl. OM du har utvecklat en kontaktallergi mot din solfaktorkräm, så kan man testa det. Själv kan du sätta en klick av medlet på insidan av överarmen, morgon o kväll i 3 dagar. Rita gärna runt! Om det blir rött och iriterat där, kan man misstänka en kontaktallergi. Hudläkare kan sedan genomföra ett test av många olika ämnen, sk lapptest.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: