Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i anskitet

Hej jag är en kille på 24 år som har väldiga besvär med torr hud i ansiktet. Det är på båda sidorna om näsan, i ögonbrynen och under ögonbrynen. Vad ska jag göra? Det finns inte en receptfri kräm/kortison inklusive mjällschampoo jag inte testat vid det här laget då det pågått i snart 2 år. Det kommer och går och kan en dag vara nästan helt borta för att sedan nästa dag vara värre än nånsin.

Dina besvär låter lite som "en släng" av mjälleksem, men då borde Du upplevt förbättring av de preparat Du använt. Standardbehandling som jag skulle rekommendera vore att i alla fall 1 gång i veckan pröva ett mjällschampo som Fundan eller Ketoson och när Du använder det till håret, tar Du samtidigt och gnuggar in ansiktet. Låter det verka i 3-5 minuter, för att sen duscha/skölja bort det. För själva huden i ansiktet kan Du gärna dagtid använda Propyless eller Propyderm 1-2 gånger och är Du riktigt torr kan Du gärna använda Repair till kvällen/natten (allt från Apoteket). Märker Du ingen som helst effekt av denna behandling på 1-2 månader, behöver Du besöka Din husläkare/vårdcentral för en bedömning.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 augusti, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.