Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i anskitet

Hej jag är en kille på 24 år som har väldiga besvär med torr hud i ansiktet. Det är på båda sidorna om näsan, i ögonbrynen och under ögonbrynen. Vad ska jag göra? Det finns inte en receptfri kräm/kortison inklusive mjällschampoo jag inte testat vid det här laget då det pågått i snart 2 år. Det kommer och går och kan en dag vara nästan helt borta för att sedan nästa dag vara värre än nånsin.

Dina besvär låter lite som "en släng" av mjälleksem, men då borde Du upplevt förbättring av de preparat Du använt. Standardbehandling som jag skulle rekommendera vore att i alla fall 1 gång i veckan pröva ett mjällschampo som Fundan eller Ketoson och när Du använder det till håret, tar Du samtidigt och gnuggar in ansiktet. Låter det verka i 3-5 minuter, för att sen duscha/skölja bort det. För själva huden i ansiktet kan Du gärna dagtid använda Propyless eller Propyderm 1-2 gånger och är Du riktigt torr kan Du gärna använda Repair till kvällen/natten (allt från Apoteket). Märker Du ingen som helst effekt av denna behandling på 1-2 månader, behöver Du besöka Din husläkare/vårdcentral för en bedömning.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 augusti, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: