Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i ansiktet

Hej!

Har väldigt torr hud i ansiktet men bara över näsroten och mellan ögonen. Dessutom i ögonbrynen. Vissa dagar kan jag plocka bort små hudflagor i ögonbrynen med pincett. Kliar inte men ser inte så trevligt ut alltid.
Finns det nåt som hjälper? Sitter delvis vid dator dock max en timme per dag kan det orsaka sånt?

Eftersom Du är man och besvären med fjällningen sitter delvis i ögonbrynen, tolkar jag det närmast som variant av mjälleksem (seborroiskt eksem). Brukar många gånger vara kopplat till mjälleksembesvär i hårbottnen med klåda och fjällning. Då fungerar mjällschampo modell Ketoson eller Fundan från Apoteket bra. Har Du besvär bara i ansiktet, skulle jag pröva med Cortimyk eller Daktacort (svag kortisonkräm) receptfritt från Apoteket. Smörj 1-2 gånger dagligen i 1-2 veckor, sen räcker det ofta med underhåll 1-2 gånger i veckan. Jag tror inte det har något samband med datorn, däremot kan kontorsluften vara påtagligt torr som kan ge vissa hudbesvär.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!