Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i ansiktet

Hej!

Har väldigt torr hud i ansiktet men bara över näsroten och mellan ögonen. Dessutom i ögonbrynen. Vissa dagar kan jag plocka bort små hudflagor i ögonbrynen med pincett. Kliar inte men ser inte så trevligt ut alltid.
Finns det nåt som hjälper? Sitter delvis vid dator dock max en timme per dag kan det orsaka sånt?

Eftersom Du är man och besvären med fjällningen sitter delvis i ögonbrynen, tolkar jag det närmast som variant av mjälleksem (seborroiskt eksem). Brukar många gånger vara kopplat till mjälleksembesvär i hårbottnen med klåda och fjällning. Då fungerar mjällschampo modell Ketoson eller Fundan från Apoteket bra. Har Du besvär bara i ansiktet, skulle jag pröva med Cortimyk eller Daktacort (svag kortisonkräm) receptfritt från Apoteket. Smörj 1-2 gånger dagligen i 1-2 veckor, sen räcker det ofta med underhåll 1-2 gånger i veckan. Jag tror inte det har något samband med datorn, däremot kan kontorsluften vara påtagligt torr som kan ge vissa hudbesvär.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 23 juni, 2006 Publicerad: 23 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: