Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i ansiktet på vintern

Hej, mitt problem är att jag varje vinter blir torr i ansiktet. Men denna vinter mer än vanligt. Jag smörjer mig konstant med två olika salvor: Locobase och Miniderm. Dessa hjälper mig inte ett dugg, jag blir lite mjukare i huden men när jag vaknar på mårgonen så är min hud helt förstörd igen. Det är så illa att jag inte kan gå ut och inte heller äta ordentligt. Mitt liv är verkligen halvt tack vare det här. Snälla hjälp mig.
Tack på förhand.

Har du prövat någon mjukgörare med karbamid? Karbamid binder fuktigheten. Pröva till exemepel Canoderm eller Caress som båda innehåller karbamid. Det finns också en annan sorts mjukgörare som heter Galaktobase som bygger på att huden tillförs speciella fettsyror som bygger upp den torra huden. Galaktobase finns i hälsokostaffär och introduceras snart på apotek. Jag tror att du skulle bli bättre av någon av dessa men man måste pröva sig fram.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: