Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i ansiktet och tårfyllda ögon

Hej,

Jag har problem med mycket torr, brännande och irriterad hud i ansiktet sedan ca 6 veckor tillbaka. I samband med detta har jag även fått problem med mina ögon, de blir tårfyllda och det blir jobbigt att sitta framför datorn och i starkt ljus. Kan detta ha något samband eller är ögonen ett kapitel för sig? Jag har varit hos läkare samt optiker tidigare, men inte lyckats få någon bra hjälp. Kan detta ha något samband med att jag slutade med mina p-piller efter att ha ätit de i ca 6 år, då jag även har fått problem med akne? Jag smörjer in mig med Locobase repair sedan ett par dagar tillbaka, men ännu har jag inte märkt någon förbättring. Vad ska jag ta mig till?

Hej! De olika symptom du beskriver kan gå ihop med rosacea, som även kan ge symptom från ögonen. Om det är rosacea, så krävs tablettbehandling när även ögonen är påverkade. Du bör söka vårdcentralen för remiss till hudspecialist, ev även ögonspecialist.
FN

Läs vanliga frågor och svar om rosacea.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: