Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i ansiktet och tårfyllda ögon

Hej,

Jag har problem med mycket torr, brännande och irriterad hud i ansiktet sedan ca 6 veckor tillbaka. I samband med detta har jag även fått problem med mina ögon, de blir tårfyllda och det blir jobbigt att sitta framför datorn och i starkt ljus. Kan detta ha något samband eller är ögonen ett kapitel för sig? Jag har varit hos läkare samt optiker tidigare, men inte lyckats få någon bra hjälp. Kan detta ha något samband med att jag slutade med mina p-piller efter att ha ätit de i ca 6 år, då jag även har fått problem med akne? Jag smörjer in mig med Locobase repair sedan ett par dagar tillbaka, men ännu har jag inte märkt någon förbättring. Vad ska jag ta mig till?

Hej! De olika symptom du beskriver kan gå ihop med rosacea, som även kan ge symptom från ögonen. Om det är rosacea, så krävs tablettbehandling när även ögonen är påverkade. Du bör söka vårdcentralen för remiss till hudspecialist, ev även ögonspecialist.
FN

Läs vanliga frågor och svar om rosacea.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!