Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i ansiktet och på kroppen

Hej.
Jag har ofta torr hud i ansiktet och på smalbenen. Ibland även på ryggen.
Någon nämnde för mig att jag antagligen saknar nån vitamin? Jag lider av utbrändhet sen ca 2 år tillbaka. De torra partierna har blivit fler sen dess. Jag lider inte av torrsprickor utan blir torrfnasig i huden till och från.
Vad kan detta bero på? Har ni några tips om vad jag ska göra? Jag har provat olika ansiktskrämer, använt samma under en period av 2-3 månader. Men det blir "fnasig" hud av vad jag än använder.
Tacksam för svar!

Hej!
Att huden blir torr under vintertid hos oss människor är ju snarast normalt. Huden utsätts för uttorkande faktorer i form av duschning och tvättande. Det bästa man kan göra är att begränsa dusch och tvålanvändning till minsta möjliga och att återföra fukt och fett i form av krämer. Om ändå inte fnasigheten går bort kan det vara ett lindrigt eksem, och då kan man använda mild hydrokortisonkräm en period (finns receptfritt å Apoteket). Det låter inte som någon vitaminbrist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!