Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i ansiktet och på kroppen

Hej.
Jag har ofta torr hud i ansiktet och på smalbenen. Ibland även på ryggen.
Någon nämnde för mig att jag antagligen saknar nån vitamin? Jag lider av utbrändhet sen ca 2 år tillbaka. De torra partierna har blivit fler sen dess. Jag lider inte av torrsprickor utan blir torrfnasig i huden till och från.
Vad kan detta bero på? Har ni några tips om vad jag ska göra? Jag har provat olika ansiktskrämer, använt samma under en period av 2-3 månader. Men det blir "fnasig" hud av vad jag än använder.
Tacksam för svar!

Hej!
Att huden blir torr under vintertid hos oss människor är ju snarast normalt. Huden utsätts för uttorkande faktorer i form av duschning och tvättande. Det bästa man kan göra är att begränsa dusch och tvålanvändning till minsta möjliga och att återföra fukt och fett i form av krämer. Om ändå inte fnasigheten går bort kan det vara ett lindrigt eksem, och då kan man använda mild hydrokortisonkräm en period (finns receptfritt å Apoteket). Det låter inte som någon vitaminbrist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: