Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i ansiktet

När jag var 15 år hade jag acne i pannan som jag hade uttorkande medel på. Det blev värre och jag höll på mycket med huden så att den blev sårig och inflammerad. När jag slutade med det försvann acnen. men huden verkar inte ha återhämtat sig än, jag är nu 20 år. Den är torr, stramar, fjällar, är känslig. Jag använder fuktighetskräm. Jag kan inte släppa att det är pga mig som jag har fått såhär? Vad tror ni?

Huden har en stor återhämtande potential, och jag tror inte Dina nuvarande besvär beror på att Du "förstörde" den tidigare. Är huden nu torr och fjällig, kan det bero på lättare eksemretning. Är Du även kliig i hårbotten och lite fjällig kan det vara tecken på mjälleksem. Annars gäller det mest att återfukta+återfetta huden, och det viktigaste är att man hittar en kräm man trivs med. Ibland en inte så fet kräm som t.ex Propyless, 1/2-fet som Essexkräm, Canoderm och Caress eller har Du riktigt torr hud brukar Repair eller Ceridal från apoteket fungera bra. Är huden dessutom kliig kan Du använda en svag kortisonkräm under ett tag.
Lycka till.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!