Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud i ansiktet

När jag var 15 år hade jag acne i pannan som jag hade uttorkande medel på. Det blev värre och jag höll på mycket med huden så att den blev sårig och inflammerad. När jag slutade med det försvann acnen. men huden verkar inte ha återhämtat sig än, jag är nu 20 år. Den är torr, stramar, fjällar, är känslig. Jag använder fuktighetskräm. Jag kan inte släppa att det är pga mig som jag har fått såhär? Vad tror ni?

Huden har en stor återhämtande potential, och jag tror inte Dina nuvarande besvär beror på att Du "förstörde" den tidigare. Är huden nu torr och fjällig, kan det bero på lättare eksemretning. Är Du även kliig i hårbotten och lite fjällig kan det vara tecken på mjälleksem. Annars gäller det mest att återfukta+återfetta huden, och det viktigaste är att man hittar en kräm man trivs med. Ibland en inte så fet kräm som t.ex Propyless, 1/2-fet som Essexkräm, Canoderm och Caress eller har Du riktigt torr hud brukar Repair eller Ceridal från apoteket fungera bra. Är huden dessutom kliig kan Du använda en svag kortisonkräm under ett tag.
Lycka till.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: