Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud, eksem och klåda => klor-allergi?

Var på Kanarieöarna för ett halvår sedan och var mycket i pool. Vid vistelse fick jag kliande utslag i handflatorna och de kändes ömma, irriterade och jag upplevde det att känseln i huden liksom försvann. Det har blivit bättre, men jag märker att i stort inte tål vatten längre. Efter en kort tid i tex diskvatten blir fingertopparna oerhört skrynkliga och det tar lång tid innan de återställs. Har heller inte mått riktigt bra också på andra sätt sedan dess. Har i grunden mycket torr hy, med delvis eksem och klåda. Kan jag ha utvecklat en klor-allergi?

Hej! Eftersom symtomen fortsätter trots att du inte längre dagligen träffar på klor, så låter det troligare att du fått eksem. Eksem kan ofta börja med en period av uttorkning och nötning på huden. Det tar lång tid innan fett och fukt återställs helt så att hudbarriären mot omgivningen är lika stark som före eksemet. Mjukgörande krämer och försiktighet med våtarbete är grundföreskrifter, eventuellt måste du också använda kortisonkrämer som läkare förskriver på recept.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!