Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud efter ha solat väldigt kraftigt, värmeutslag?

Hej!
Jag är en kille på 20 år. Under en dag i somras så fick jag väldigt torr hud efter ha solat väldigt kraftigt. Efter det så har jag haft problem med huden på hals och armveck. Har varit torr och kliat, eksem. Jag har använt mej av hydrokortisonsalva och mjukgörande salva och har därför blivit bättre. Men, jag har under dom senaste - kanske 3 - månaderna haft problem med blåsor som kliar, uppkommer på huden när jag blir varm. När jag blir lite varm så uppkommer blåsorna mest vid armveck och hals, men när jag anstränger mej mycket så blir det utslag över hela kroppen. Detta är väldigt irriterande! Vad kan detta vara? Finns det nått som hjälper mot det?

När man solar intensivt och blir bränd, får man en brännskada i överhuden. Huden kan ge brännblåsor och brukar torka in och fjälla av. Har man blivit lite kraftigare bränd är det vanligt att huden efteråt blir mer känslig efteråt (vanligen övergående, men sola försiktigt nu till sommaren).
Dina uppkomna "blåsor" i huden skulle jag tro är sk nässelutslag (eller det som heter urticaria, ser ut som mindre eller större "myggbett" som sitter kvar under timme-timmar och sen ser huden normal ut). Pröva att köpa vanliga anti-allergitabletter på Apoteket modell Aerius eller Cetirizin. Ta 1 per dag. Får Du ingen effekt alls inom några dagar, tycker jag Din husläkare får titta på Dina hudutslag.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!