Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud, bindvävssjukdom?

Hej.
Jag är en tjej på 29 år som har en hel del problem. För cirka 2 år sedan började jag få problem med värk i kroppen, framför allt i musklerna och lederna. Lite senare kände jag att min hud började bli grövre och helt uttorkad, som en mumie. När jag har duschat och ska torka mig krullar huden av sig och lossnar. Jag har även fläckar, framför allt på axlarna, som är cirka 15 cm stora och är tätt, tätt knottriga och hårda.
Även håret har blivit alldeles risigt och torrt med "hårda" hårstån. Hårstrukturen har blivit helt förändrad med massor av olika tjocklek på samma hårstrå och ett småkrusigt utseende (jag färgar inte eller permanentar håret). Jag undrar vad detta kan vara? Läste att det finns olika sjukdomar som kan förändra hårstrukturen. Jag skulle vilja veta vilka sjukdomarna är, förutom sköldkörtelrubbningar som jag redan är testad för och inte har. Otroligt tacksam för svar.
/Johanna

Hej!
Det låter inte som om du blivit fullständigt utredd för dina symptom, och inte som om du fått något besked om vad man bedömer att du lider av? Sköldkörtelrubbningar kan påverka hud och hår, det kan även olika bristsjukdomar. De hudförändringar du beskriver måste bedömas och provtas av en hudspecialist för att komma närmare diagnosen. Dina symptom är ju väldigt påtagliga, så du bör be din vårdcentral om remiss snarast.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: