Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud, bindvävssjukdom?

Hej.
Jag är en tjej på 29 år som har en hel del problem. För cirka 2 år sedan började jag få problem med värk i kroppen, framför allt i musklerna och lederna. Lite senare kände jag att min hud började bli grövre och helt uttorkad, som en mumie. När jag har duschat och ska torka mig krullar huden av sig och lossnar. Jag har även fläckar, framför allt på axlarna, som är cirka 15 cm stora och är tätt, tätt knottriga och hårda.
Även håret har blivit alldeles risigt och torrt med "hårda" hårstån. Hårstrukturen har blivit helt förändrad med massor av olika tjocklek på samma hårstrå och ett småkrusigt utseende (jag färgar inte eller permanentar håret). Jag undrar vad detta kan vara? Läste att det finns olika sjukdomar som kan förändra hårstrukturen. Jag skulle vilja veta vilka sjukdomarna är, förutom sköldkörtelrubbningar som jag redan är testad för och inte har. Otroligt tacksam för svar.
/Johanna

Hej!
Det låter inte som om du blivit fullständigt utredd för dina symptom, och inte som om du fått något besked om vad man bedömer att du lider av? Sköldkörtelrubbningar kan påverka hud och hår, det kan även olika bristsjukdomar. De hudförändringar du beskriver måste bedömas och provtas av en hudspecialist för att komma närmare diagnosen. Dina symptom är ju väldigt påtagliga, så du bör be din vårdcentral om remiss snarast.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: