Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud, bindvävssjukdom?

Hej.
Jag är en tjej på 29 år som har en hel del problem. För cirka 2 år sedan började jag få problem med värk i kroppen, framför allt i musklerna och lederna. Lite senare kände jag att min hud började bli grövre och helt uttorkad, som en mumie. När jag har duschat och ska torka mig krullar huden av sig och lossnar. Jag har även fläckar, framför allt på axlarna, som är cirka 15 cm stora och är tätt, tätt knottriga och hårda.
Även håret har blivit alldeles risigt och torrt med "hårda" hårstån. Hårstrukturen har blivit helt förändrad med massor av olika tjocklek på samma hårstrå och ett småkrusigt utseende (jag färgar inte eller permanentar håret). Jag undrar vad detta kan vara? Läste att det finns olika sjukdomar som kan förändra hårstrukturen. Jag skulle vilja veta vilka sjukdomarna är, förutom sköldkörtelrubbningar som jag redan är testad för och inte har. Otroligt tacksam för svar.
/Johanna

Hej!
Det låter inte som om du blivit fullständigt utredd för dina symptom, och inte som om du fått något besked om vad man bedömer att du lider av? Sköldkörtelrubbningar kan påverka hud och hår, det kan även olika bristsjukdomar. De hudförändringar du beskriver måste bedömas och provtas av en hudspecialist för att komma närmare diagnosen. Dina symptom är ju väldigt påtagliga, så du bör be din vårdcentral om remiss snarast.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!