Ange ditt sökord

Annons:

Torr hud

Hejsan!
Jag är en kvinna på 36 år och undrar hur man behandlar med Mildison kräm som är en kortison? Jag undrar om man bara använder den ensamma Mildison kräm i 1 vecka och senare mjukgörande? eller använder man Mildison på morgon och mjukgörande på kvällen? Jag hade ett rött utslag i ansiktet som har läkt. Jag är nu ganska torr eftersom jag har använt Mildison ganska länge. Sen har jag fått recept på en kräm som heter Locobase LPL kräm, det är en mjölksyra - vad är mjölksyra undrar då jag?

Vore tacksam för svar.

Hälsn Malin

Hej!
Mildison är en så svag kortisonsalva (hydrokortison) att vi inte brukar ge några exakta föreskrifter om antal gånger per dag etc. Om du är torr så är det ett bra förslag att smörja med Mildison en gång och mjukgörande den andra gången. Torrheten beror nog mer på att hudbarriären fortfarande är skadad ganska länge efter eksemet har läkt, och då "läcker" huden fett och fukt. Mildison har knappast orsakat torrheten. Locobase LPL är en ganska fet kräm med mjölksyra (laktat) som är ett fuktbindande ämne bla i huden. Krämen är tänkt för och har effekt på väldigt torr hud med tjockt hornlager tex fötter, men är knappast bästa mjukgöraren för ansiktet. Du kommer antagligen att föredra en lotion eller tunnare kräm.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!