Ange ditt sökord

Annons:

Torr hårbotten

Hej,
Jag har haft problem med min hårbotten nu i några år. Har testat massa olika schampon som rekommenderats av bl.a apoteket och följt dess anvisningar. Vissa av dom fungerade i några veckor och andra gav bara mer besvär. Jag undrar om ni kan tipsa på något bra schampo som fuktar upp hårbotten igen. Ibland får jag även torrheter emellan polisongerna och örat också. Tack på förhand.

Hej, om det är mjälleksem (=seborroiskt eksem) - och det låter troligt - så behövs det ofta kombination med någon kortisonlösning i hårbotten. Om det är mycket torrt kan läkaren välja att skriva ut kortisonliniment som är fetare. Men det du upplever som torrhet är sannolikt en fjällning, som uppkommer då huden omsätts för snabbt på grund av inflammationen i eksemet. När inflammationen är borta, slutar det att fjälla och hårbotten kan återfukta sig själv igen. Kortisonpreparat till hårbotten är receptbelagda.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: