Ange ditt sökord

Annons:

Torr hårbotten

Hej,
Jag har haft problem med min hårbotten nu i några år. Har testat massa olika schampon som rekommenderats av bl.a apoteket och följt dess anvisningar. Vissa av dom fungerade i några veckor och andra gav bara mer besvär. Jag undrar om ni kan tipsa på något bra schampo som fuktar upp hårbotten igen. Ibland får jag även torrheter emellan polisongerna och örat också. Tack på förhand.

Hej, om det är mjälleksem (=seborroiskt eksem) - och det låter troligt - så behövs det ofta kombination med någon kortisonlösning i hårbotten. Om det är mycket torrt kan läkaren välja att skriva ut kortisonliniment som är fetare. Men det du upplever som torrhet är sannolikt en fjällning, som uppkommer då huden omsätts för snabbt på grund av inflammationen i eksemet. När inflammationen är borta, slutar det att fjälla och hårbotten kan återfukta sig själv igen. Kortisonpreparat till hårbotten är receptbelagda.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!