Ange ditt sökord

Annons:

Torr hårbotten med sårskorpor

Hejsan, min käraste vän har haft problam med sin hårbotten en lång tid nu. Det är fläckvis och ser ut som eksem. Torr hårbotten med små sårskorpor. Det är rött och irriterat, går ner en bit ner i nacken också. Men det är bara fläckvis i hela hårbotten, när man kliar bort det så försvinner den vita hinnan och så får man fram en röd och narig hud som är väldigt irriterad och som blöder, vad kan det vara?
Hjälp.

De besvär som är vanligast i hårbotten är antingen mjälleksem (mer som generell torrhet med vitaktig "mjölig" fjällning) eller psoriasis (blir mer enstaka, välavgränsade hudpartier som drabbas och huden däremellan ser normal ut). Fjällningen vid psoriasis brukar även vara tjockare, och att fjällen sitter liksom fast i hårbotten. På Ditt sätt att beskriva besvären, låter det mest sannolikt att det är psoriasis. Då Ni varken fått hjälp eller har en klar diagnos, är det nog bäst att låta vårdcentralen/husläkaren hjälpa Er.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!