Ange ditt sökord

Annons:

Torr förhud

Hej. Jag har blivit väldigt torr på förhuden och det känns lite konstigt. Det liksom flagnar och blir lite irriterat. Vad är det? Kan det ha och göra med att jag duschar och tvättar mig varje dag på jobbet? Tack på förhand. Claes, 21

Du skriver inte om detta sitter på utsidan eller insidan av förhuden. I båda fallen kan tvättandet bidra. Undvik att använda tvål under förhuden, där behövs ingen tvål eftersom allt där är vattenlösligt. Irritationen på utsidan bekämpar du med någon vanlig återfuktande lotion, eventuellt lite hydrokortisonkräm. Under förhuden skall du undvika allt smörjande, det blir lätt bara irriterat.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!