Ange ditt sökord

Annons:

Tjock torr hud med “sprickor”

Hej! Jag är 15 år och jag har mörka hudfläckar under armarna, vid ljumsken och vid insidan av armbågarna samt vid knävecken. När jag inte solar brukar de blekna till, men så fort jag sitter i solen blir de mörka, nästan svarta. Huden under armarna är väldigt tjock och torr, och det ser ut som att det är en massa sprickor, eftersom det är vita veck eller vad man ska kalla det. Folk har sagt att det är död hud som man måste skrubba bort, men har provat. Jag undrar ifall det är någon typ av sjukdom? Har inte varit hos en läkare. Tacksam för svar.

Hej! Det låter som om huden är förtjockad på de ställen du beskriver. Man kan fundera tex på acantosis nigricans där huden blir tjock och brunaktig samt "veckig" i nacke, armhålor, ibland även på andra lokalisationer.
Du bör söka vårdcentral för remiss till hudläkare så att du kan få en diagnos!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!