Ange ditt sökord

Annons:

Tips på hudcreme

Hejsan!

För två månader sen slutade jag äta p-piller och nu har min hud i ansiktet och på axlarna blivit helknepig. Från att ha varit torr så är den ganska fet, det känns precis som om man är 14 år igen 🙁
Nu är det så att jag är trött på att betala en massa pengar för dyra produkter, typ Clinique etc, utan att se resultat. Trodde en längre tid att jag behövde en massa fukt och att min hud var torr, men nu har den ju bilvit fet. Jag skulle vilja ha lite tips på hudcremer för halvfet hy som passar en student-plånbok. Jag tror faktiskt inte att en creme för 400 kr är så mycket bättre. Så snart min mens kommer tillbaka ska jag börja äta p-piller igen, men tills dess måste jag stå ut med min pubertetshy.

En sak till: jag har en förmåga att riva bort de sår som bildas på axlarna efter finnar och då får jag fläckar. Finns det nåt knep för att få bort dessa förutom att försöka sluta riva?

Tacksam för tips!

Hälsningar Grodan

Hej!
Det är vanligt att huden påverkas av hormonomställningar både när man börjar och slutar med p-piller.
Beträffande hudvård ska du fråga dig om du alls behöver smörja in dig. Behöver du det, hittar du många bra prisvärda mjukgörande krämer på Apoteket. Propyless är en sådan kräm.
Acnen kan du behandla med receptfri kräm (Basiron). Om det inte räcker, är det receptbelagda preparat. En annan möjlighet är att du denna gång ber om p-pillret Diane.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: