Ange ditt sökord

Annons:

Tetralysaltabletter

Hej! Jag undrar om det finns olika typer av tetralysaltabletter (eller liknande) som har olika styrka? Jag är inne på min tredje vecka med lymecyclin och märker skillnad i ansikte, men inte på halsen. Jag vill dock inte börja med roaccutan utan att detta är absolut nödvändigt, så jag undrar ifall det finns några starkare tetralysaltabletter än lymecyclin? Och kan det helt enkelt vara så att jag kommer märka resultat på halsen om några veckor?
Tacksam för svar!
/Henrik

Svar till Henrik
Tetralysal finns bara i en styrka, däremot finns det andra tetracykliner som har lite annan kemisk struktur men de är inte "starkare". Det är nu så att acne på hals, bröst och rygg tar längre tid att få bättre än acne i ansiktet. Jag tycker du skall fortsätta med den behandling du har så ser du säkert en förbättring efter 5-6 veckor även på halsen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 september, 2002 Publicerad: 28 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: