Ange ditt sökord

Annons:

Tetralysal + sol + utland

Tja!

Jag äter tetralysal för finnar sedan en tid tillbaka.
Skall nu åka utomlands. Jag ville byta till erymax i sommar pga tetralysalens solkänslighet, men min hudläkare påstod att jag kunde köra på med tetralysal som vanligt. Delar du den synpunkten? Nu vet hon iofs inte att jag skall till utlandet men jag sa till henne att jag vistas väldigt mycket i solen sommartid.
Vad är det som händer när man är i solen? Är det risk att man förstör huden på nåt vis då eller? Tycker du att jag skall halvera dosen när jag åker kanske? Eller skall jag ta ett uppehåll då? Är det ingen risk för resistenta bakterier om man doserar lågt eller tar ett uppehåll?
Tacksam för snabbt svar, åker nämligen snart.

Hej! Du bör ta upp denna fråga med din läkare, som har bedömt situationen utifrån vad du berättat och antagligen från vilken hudtyp du har. Solreaktioner med Tetralysal anses vara ganska ovanligt, men ofta halveras dosen i samband med mycket stark solexposition. Råd om detta kan inte ges härifrån i detta fall, utan du bör tala med din läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: